ODIMM a
lansat concursul de selectare a prestatorilor de servicii în business pentru
sesiunile de instruire în cadrul Proiectului „Business Academy for Women”
30 de organizații de suport în afaceri din regiunile țării și managerii Incubatoarelor de
afaceri din Republica Moldova au participat pe 28 aprilie 2017 la seminarul
informativ privind posibilitățile de aplicare la concursul
de selectare a prestatorilor de servicii în business pentru instruirile în
cadrul Proiectului „Business Academy
for Women” (BAW), gestionat de ODIMM.
Proiectul ”Business Academy for Women” este finanțat de către Uniunea Europeană și este gestionat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) în parteneriat cu Centrul Internațional pentru Promovarea Femeilor în Business (ICAWB).
Obiectivul general al
Proiectului constă în promovarea abilitării economice și sociale a femeilor, inclusiv și a celor din
regiunile rurale, prin reducerea inegalității de gen și sporirea accesului acestora la resurse
financiare, servicii, tehnologii inovaționale și oportunități de dezvoltare.
300 de femei din Republica Moldova vor fi beneficiare ale proiectul „Business Women Academy”. Proiectul va fi gestionat de către Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) în parteneriat cu Centrul Internațional pentru Promovarea Femeilor în Business (ICAWB) cu suportul financiar al Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova.
Noul proiect este destinat femeilor antreprenoare din Republica Moldova și are ca obiectiv general promovarea abilitării economice și sociale din zonele rurale prin reducerea inegalității de gen, prin creșterea și dezvoltarea afacerilor, schimbarea percepției inovaționale, sporirea accesului la resurse, servicii și tehnologii moderne.
Cele 300 de femei, care vor participa în cadrul proiectului Business Women Academy vor avea posibilitatea să-și dezvolte abilitățile manageriale, să-și optimizeze managementul proceselor de afaceri ale întreprinderii și să dezvolte capacitățile companiei de a exporta.
„Business Women Academy” presupune instruirea femeilor beneficiare în sensul gestionării afacerii orientate spre export, iar cele mai bune 10 idei de afaceri vor câștiga granturi și vor primi asistență pe parcursul desfășurării proiectului.
Instruirea se va efectua prin metoda „learning by doing” – învățării prin practică, fapt ce va putea facilita dezvoltarea competențelor manageriale ale antreprenoarelor și ale femeilor care administrează o afacere, precum și dezvoltarea parteneriatelor între participante. După finisarea proiectului beneficiarele vor putea împărtăși cunoștințele și experiența pentru dezvoltarea competențelor angajaților lor.
De asemenea, în cadrul Academiei vor fi implementate pentru prima dată în
Republica Moldova elemente ale Programului PLATO, care funcționează în occident pe parcursul a douăzeci de
ani şi a fost implementat în ultimii ani și în ţările est-europene. Programul PLATO este un instrument de perfecționare a abilităților manageriale ale antreprenorilor, dezvoltarea gândirii strategice
necesare pentru dezvoltarea întreprinderii pe care le conduc și dezvoltarea rețelelor de colaborare. Un avantaj enorm al programului PLATO este că
participanții învață unul de altul pe baza experienței acumulate pe parcursul activității sale. PLATO a fost lansat în vederea
susţinerii dezvoltării mediului de afaceri şi în special al IMM-urilor.