Consiliul raional Nisporeni
pagina oficială
       
Prima
Contact
Harta
 
Prima / Evenimente / Conducerea Euroregiunii
Conducerea Euroregiunii
16.12.2008 Accesări: 2364
Text:
 
Articol din ziarul "Gazeta de VEST"

Preşedinţii Euroregiunii “Siret-Prut-Nistru” s-au întrunit, pe 10 decembrie, la Ungheni, într-un Forum al lor, ca să-şi aleagă noua conducere, să aprobe planul de activităţi pentru anul 2009 şi să stabilească mărimea cotizaţiei anuale.
În calitate de preşedinte al Euroregiunii a fost ales Constantin Simirad, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi. Ion Harea, preşedintele raionului Ungheni, a fost desemnat vicepreşedinte al Euroregiunii. De notat că de la înfiinţare, acum 6 ani, pînă în prezent, preşedintele Euroregiunii a fost în permanenţă cel ce suplinea funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, iar vicepreşedinte – preşedintele raionului Ialoveni.
Tot în aceeaşi zi, s-a desfăşurat şi adunarea generală a Asociaţiei Euroregiunii “Siret-Prut-Nistru”, care a luat în dezbatere 7 chestiuni, printre care: raportul de activitate al Asociaţiei în 2008 şi aprobarea planului de activităţi pentru anul 2009, aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul viitor, înfiinţarea unor noi birouri ale Asociaţiei în Republica Moldova.
Discuţiile au fost foarte aprinse, uneori depăşind chiar limita bunului simţ. Pentru prima oară de la fondarea Euroregiunii “Siret-Prut-Nistru”
s-a pus tranşant problema necesităţii acestei structuri, unii vorbitori criticînd aspru activitatea de pînă acum a Euroregiunii.
Reamintim că din Euroregiunea “Siret-Prut-Nistru” fac parte două judeţe din România şi 18 raioane din R.Moldova, inclusiv raionul Nisporeni.
La lucrările Forumului a participat şi Preşedintele raionului Nisporeni dl Ion Munteanu.


 
Prima / Evenimente / Conducerea Euroregiunii
Tel. +373 (264) 22058 Anticamera
Fax. +373 (264) 22291
Adresa:
MD – 6401, or. Nisporeni, str. Ioan Vodă, 2
Prima Contact Harta
Actualizat: 21.02.2020
Vizitatori: 874447
sus
Copyright © 2020 CONSILIUL RAIONAL NISPORENI. REPUBLICA MOLDOVA. Toate drepturile rezervate.
Creat de Trimaran