Consiliul raional Nisporeni
pagina oficială
       
Prima
Contact
Harta
 
Prima / Evenimente / APLICAŢIE LA PROTECŢIA CIVILĂ desfăşurată în s. Bălăureşti.
APLICAŢIE LA PROTECŢIA CIVILĂ desfăşurată în s. Bălăureşti.
13.09.2019 Accesări: 416
Text:
 

APLICAŢIE  LA PROTECŢIA CIVILĂ

desfăşurată în s. Bălăureşti

 La data de ”13”  septembrie  2019, ora 08:15, pe teritoriul Rebulicii Moldova s-a produs  un seism cu magnitudinea de 8 baluri pe scara Ricghter, în urma seismului în clădirea gimnaziului din s. Bălăureşti s-au prăbuşit pereţi, au rămas blocaţi elevi şi profesori care necesită evacuaţi şi acordat primul jutor medical. Grădiniţa de copii nu a avut de suferit dar pentru a evalua starea clădirii, copii şi cadrele didactice este necesar ca să fie evacuaţi din grădinţă, la staţia de alimentare cu  produse petroliere a izbucnit un incendiu la cisterna cu gaz se necesită de a localiza şi lichida incendiu. Acesta este scenariul  aplicaţiei care i-a revenit în sarcina primăriei Bălăureşti, conform planului anual de pregătire la protecţia civilă. Astfel la  data de 13 septembrie 2019 în centrul satului Bălăureşti au fost  adunate formaţiunile PC a primăriei şi anume: grupa de cercetare, grupa de salvare deblocare, echipa de stingere a incendiilor, echipa sanitară, grupa mecanizată, grupa de menţinere a ordinei publice, echipa de asigurare cu hrană. Fiind dotate cu echipament special şi  pregătite  pentru a purcede la acţiunile de lichidare consecinţelor seismului.

           Conform cu tematica aplicaţiei s-au desfăşurat exerciţii în următoarele situaţii, evacuarea elevilor din gimnaziu şi grădiniţa de copii, lucrări de salvare deblocare la gimnaziu, acordarea ajutorului medical. O importanţă deosebită s-a acordat tinerii generaţii care a fost instruită privitor la regulile de apărare împotriva incendilor şi regulilor ce ţin de protecţia civilă, la fine copiilor şi elevilor a fost demonstrată tehnica de intervenţii a serviciilor de salvatori, medici şi poliţie.

         La fel şi-au executat la un nivel înalt obligaţiunile Comisia pentru Situaţii Excepţionale a primăriei şi punctul local de dirijare în situaţii excepţionale a CSE s. Bălăureşti.  

         În calitate de observatori a fost prezent vicepreşedintele raionului domnul Ion Sturza.

         

                      

 
Prima / Evenimente / APLICAŢIE LA PROTECŢIA CIVILĂ desfăşurată în s. Bălăureşti.
Tel. +373 (264) 22058 Anticamera
Fax. +373 (264) 22291
Adresa:
MD – 6401, or. Nisporeni, str. Ioan Vodă, 2
Prima Contact Harta
Actualizat: 24.02.2020
Vizitatori: 876308
sus
Copyright © 2020 CONSILIUL RAIONAL NISPORENI. REPUBLICA MOLDOVA. Toate drepturile rezervate.
Creat de Trimaran