Consiliul raional Nisporeni
pagina oficială
       
Prima
Contact
Harta
 
Prima / Evenimente / Masa Rotundă "Reglarea deficiențelor generate de optimizare a instantelor judecatoresti"
Masa Rotundă "Reglarea deficiențelor generate de optimizare a instantelor judecatoresti"
25.04.2018 Accesări: 269
Text:
 

 Marți, 24 aprilie 2018, ora 14.00 a avut loc masa rotundă ”Reglarea deficiențelor generate de optimizare a instantelor judecatoresti”, cu participarea dlui Sergiu Sococol, vicepreședinte al r. Nisporeni, primari din raion,  judecători, avocați, procurori, reprezentanți ai inspectoratului de poliție, presa locală, locuitori ai raionului și alții.

     Evenimentul s-a desfășurat în cadrul Campaniei de informare publică, cu scopul informării cetățenilor cu privire la stadiul implementării reformei în sistemul judecătoresc – beneficii,impedimente, perspective și a fost organizat de către Judecătoria Ungheni, înfruntea echipei aflându-se președintele Vasile Șchiopu în cooperare cu Administrația publică locală și Consiliul Superior al Magistraturii, cu suportul Proiectului european ”Sporirea Eficienței, Responsabilității și Transparenței Instanțelor Judecătorești în Moldova” ATRECO.

     În acest context, la masa rotundă cu judecători și decidenții locali s-a discutat despre stadiul implementării actelor normative de aplicare a reformei judecătorești, care este percepția publicului în legătură cu reforma judecătorească – prejudecățile și realitățiledacă este lipsa informării o cauză care determină neîncrederea; care este impactul asupra judecătorilor, schimbările din sistemul judecătoresc – provocări, beneficii și impedimente. De asemenea, s-a discutat și despre construirea de noi sedii, aplicarea Programului Integrat de Gestionare a Dosarelor (PIGD) în noua arhitectură, dosarul electronic, specializarea judecătorilor – impactul, beneficiile și provocările, precum și despre impactul adus asupra justițiabililor de către reformarea sistemului judecătoresc și care sunt nevoile cetățenilor, în acest sens.

    

    Amintim că, Judecătoria Ungheni este prima instanță optimizată în conformitate cu Legea nr. 76 din 21.04.2016, prin care judecătoriile Ungheni și Nisporeni au fost contopite.

 

 
Prima / Evenimente / Masa Rotundă "Reglarea deficiențelor generate de optimizare a instantelor judecatoresti"
Tel. +373 (264) 22058 Anticamera
Fax. +373 (264) 22291
Adresa:
MD – 6401, or. Nisporeni, str. Ioan Vodă, 2
Prima Contact Harta
Actualizat: 24.01.2019
Vizitatori: 654690
sus
Copyright © 2019 CONSILIUL RAIONAL NISPORENI. REPUBLICA MOLDOVA. Toate drepturile rezervate.
Creat de Trimaran