Consiliul raional Nisporeni
pagina oficială
       
Prima
Contact
Harta
 
Prima / Evenimente / Festivalul Prunei !
Festivalul Prunei !
25.09.2017 Accesări: 146
Text:
 
Duminică, 24 septembrie 2017, în orașul Nisporeni, Piața Ștefan cel Mare s-a desfășurat Sărbătoarea Națională ,,Festivalul Prunei ", ediția II-a , eveniment organizat pentru dezvoltarea și promovarea producătorilor autohtoni de prune, a tehnologiilor moderne de producere a băuturilor din ele și a materialului săditor pomicul.

Evenimentul a debutat cu marșul producătorilor, fiind urmat de prezentarea expozițiilor, cu vînzare organizate de către primării, producători de prune și agenți economici ; tîrg de bucate tradiționale cu prună; demonstrații sportive a campionilor naționali și internaționali; jocuri și animații pentru copii .

Cu un program cultural, etnofolcloric au încins atmosfera de sărbătoare colectivele artisitice de cîntece și dansuri populare din raion . În cadrul manifestării , conducerea raionului în frunte cu președintele raionului Ghenadie Verdeș au decernat premii și trofeie naționale celor mai bravi producători de prune .

La finalul manifestării un foc de artificii a bucurat privirile celor prezenți, iar concertul grandios susținut de artiștii profesioniști ,originari din raion : Maria Stoianov, Gheorghe Țopa, Mariana Dobzeu, Ian Raiburg, a menținut buna zispoziție pentru restul serii.

Festivalul a fost organizat de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului în comun cu Consiliul raional Nisporeni .

 
Prima / Evenimente / Festivalul Prunei !
Tel. +373 (264) 22058 Anticamera
Fax. +373 (264) 22291
Adresa:
MD – 6401, or. Nisporeni, str. Ioan Vodă, 2
Prima Contact Harta
Actualizat: 15.12.2017
Vizitatori: 494981
sus
Copyright © 2017 CONSILIUL RAIONAL NISPORENI. REPUBLICA MOLDOVA. Toate drepturile rezervate.
Creat de Trimaran