Consiliul raional Nisporeni
pagina oficială
       
Prima
Contact
Harta
 
Prima / Evenimente / Seminar organizat pentru directorii Caselor de Cultură și Conducătorilor Colectivelor Artistice "Model" din raionul Nisporeni.
Seminar organizat pentru directorii Caselor de Cultură și Conducătorilor Colectivelor Artistice "Model" din raionul Nisporeni.
29.03.2017 Accesări: 495
Text:
 

    Azi, 29 martie 2017, în incinta Centrului de Cultură şi Tineret "Luceafărul",  vicepreședintele raionului, dnul Ion Țugulea a participat la un seminar organizat pentru directorii Caselor de Cultură și Conducătorilor Colectivelor Artistice "Model" din raionul Nisporeni. În cadrul acestui seminar au fost discutate chestiunile incluse  în  ordinea de zi:

1. Despre organizarea și desfășurarea Sărbătorii Naționale a portului popular. Raportor: Andronachi Aurelia, Șef Secție cultură 

2. Informații despre vizita în teritoriu în căminile culturale. Raportor: Andronachi Aurelia, Șef Secție cultură

3. Activitatea artistică a Caselor de Cultură și a Colectivelor Artistice "Model". Studierea datinilor, obiceiurilor și tradițiilor străbune. Raportor: Zmeu Maria, Specialist principal în domeniul Învățămîntului artistic, activitatea artistică de amatori, creație populară

4. Păstrarea și promovarea patrimoniului cultural. Raportor: Angela Ionel, Specialist principal patrimoniu și turism

5. Despre formele de colaborare a căminelor culturale din teritoriu privind organizarea și petrecerea măsurilor culturale planificate. Raportor: Andronachi Aurelia, Șef Secție cultură

6. Propuneri despre organizarea și desfășurarea Zilei lucrătorului din domeniul culturii. Raportor: Andronachi Aurelia, Șef Secție cultură

Participanții la aceast seminar au propus sugestii, dar și totodată au solicitat sprijinul conducerii raionului în activitatea pe care o desfăşoară. Astfel, vicepreședintele raionului, dnul Ion Țugulea a venit cu un îndemn către toți să păstrăm cu grijă tradiţiile moştenite, să le transmitem cu cinste mai departe, să cultivăm dragostea de neam şi să trezim interesul faţă de valorile culturii naţionale, să aducem Casele de Cultură și bibliotecile în ordine în preajma Sărbătorilor Pascale.

La finele seminarului a fost luată decizia de a organiza Festivalul Sărbătorilor Pascale, iar pe data de 18 aprilie 2017 va avea loc redeschiderea Muzeului de Istorie.

                                                                                                         

 

 
Prima / Evenimente / Seminar organizat pentru directorii Caselor de Cultură și Conducătorilor Colectivelor Artistice "Model" din raionul Nisporeni.
Tel. +373 (264) 22058 Anticamera
Fax. +373 (264) 22291
Adresa:
MD – 6401, or. Nisporeni, str. Ioan Vodă, 2
Prima Contact Harta
Actualizat: 23.06.2018
Vizitatori: 571339
sus
Copyright © 2018 CONSILIUL RAIONAL NISPORENI. REPUBLICA MOLDOVA. Toate drepturile rezervate.
Creat de Trimaran